ХЕДХАНТИНГ ПЕРСОНАЛУ ГОТЕЛЮ

Автор(и)

  • Анна Прочан Хортицька Національна Академія, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.15802/rtem2021/232928

Ключові слова:

хедхантинг, готельне підприємство, роботодавець, кадри, управління персоналом, відбір та найм персоналу

Анотація

Мета. Робота присвячена аналізу основних термінологічних аспектів та засад відбору персоналу методом хедхантингу в управлінні підприємством готельного бізнесу. Об’єктом дослідження є система набору та відбору кадрів методом хедхантингу контексті ефективної діяльності підприємства готельного бізнесу. Методика. Методичною базою дослідження став системний аналіз і конкретно наукові методи: аналіз та синтез (для виділення окремих частин об'єкта дослідження, виявлення його якостей та змін), порівняльний аналіз (для виявлення подібності та відмінності), узагальнення (виділення загальних характеристик та особливостей об’єкта дослідження). Приведені в роботі положення і висновки являються результатом аналізу теоретичного і практичного матеріалу прикладних досліджень вітчизняних та зарубіжних авторів. Результати. Обґрунтовано сутність хедхантингу персоналу та розкрито аспекти його результативності в діяльності готельних підприємств. Практична значущість дослідження визначається можливістю якісної зміни діяльності готельних підприємств за допомогою використання запропонованого інструментарію застосування хедхантингу персоналу готелю та шляхів його удосконалення.

Біографія автора

Анна Прочан, Хортицька Національна Академія

кандидат економічних наук, доцент кафедри «Менеджменту і туризму»

Посилання

Pitajkina I. A. Zakonomernosti razvitija gosudarstvennyh unitarnyh predprijatij v rynochnoj jekonomike : avtoref. dis. ... kand. jekon. nauk. Penza, 2006. 23 s.

Іzyumtseva, N.V. (2017). Іnnovatsіynі metodi poshuku personalu. Yekonomіka ta pravo, 3, 118–123.

Karpenko A.V., Basenko, K.A. (2017). Іnternet-rekruting v umovakh suchasnogo ukraїnskogo bіznesu. Conference Proceedings of the ІІ International Scientific Internet-Conference Modern Problems of Improve Living Standards in a Globalized World (December 8, 2017, Opole – Berdyansk – Tbilisi – Slovyansk – Kropyvnytsky), 499.

Lustina T.N., Panova A.G. (2018). Ispolzovanie sovremennykh personal-tekhnologiy v industrii gostepriimstva (na primere gostinichnykh predpriyatiy goroda Moskvy). Servis plus, T. 12, 1, 33–45.

Mutenko G.M. (2018). Upravlіnnya trudovim potentsіalom promislovikh pіdpriєmstv : dis. kand. ek. nauk : 08.00.04. Marіupol.

Petrakova D.V. (2019). Sovremennye personal-tekhnologii v gostinichnom bi znese. Alleya nauki. Donskoy gosudarstvennyy tekhnicheskiy unіversitet, 1, 564–574.

Pletsan Kh.V. (2016). Zastosuvannya khedkhantіngu v suchasnomu menedzhmentі іndustrії turizmu: sutnіst, rol ta funktsіonalnі kharakteristiki. Gostinnіst, servіs, turizm: dosvіd, problemi, іnnovatsії: tezi dop. ІІІ Mіzhnar. nauk.-prakt. konf., Kiїv, 196–201.

Tertichna L.І., Rogach, A.R. (2019). Khedkhanting yak perspektivna tekhnologіya poshuku visokokvalіfіkovanogo personalu. Problemi upravlіnnya ta ekonomіki pіdpriєmstv v suchasnikh umovakh: Materіali KhV Mіzhnarod. nauk.-prakt. konf., Kiїv.

Tkach Yu.V. (2020). Khedkhanting u sistemі vіdboru personalu v gotelі. Gotelno-restoranniy ta turistichniy bіznes: realії і perspektivi: tezi dopovіdey VІ Vseukr. stud. nauk. konf, Kiїv.

Chernyshova L., Melnikova, Ye., Balenkova, K. (2016). Khedkhanting kak instrument formirovaniya chelovecheskogo kapitala dlya ukrepleniya konkurentnykh pozitsiy predpriyatiya. Naukoviy vіsnik [Odeskogo natsіonalnogo ekonomіchnogo unіversitetu], 10, 143-154.

Huda, K., Khan, R. (2014). Effective Recruitment Challenges Faced by the Hospitality Industry: A Study on Selected Star Rated Residential Hotels. Economia. Seria Management, 17, 210–222.

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-11-19

Як цитувати

Прочан, А. (2021). ХЕДХАНТИНГ ПЕРСОНАЛУ ГОТЕЛЮ. REVIEW OF TRANSPORT ECONOMICS AND MANAGEMENT, (5(21), 143–147. https://doi.org/10.15802/rtem2021/232928

Номер

Розділ

ПОВЕДІНКОВА ЕКОНОМІКА