ІМІТАЦІЙНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ПЛИННОСТІ ПЕРСОНАЛУ НА ПІДПРИЄМСТВАХ - BELOPOLSKY, N.; ZHYLINSKA, L.; TARASEVICH, E. (REVIEW OF TRANSPORT ECONOMICS AND MANAGEMENT, 2019)
Мета. Здійснити імітаційне моделювання плинності персоналу на підприємствах. Методика. Для вирішення поставленої мети у роботі використано такі методи дослідження: імітаційне моделювання, узагальнення критичний аналіз, коефіцієнтний. Результати. Здійснено імітаційне моделювання плинності персоналу на підприємствах України, визначено тенденцію ключових показників. Наукова новизна. У роботі побудовано імітаційну модель, що на відміну від існуючих, враховує базові показники, а саме: коефіцієнт обороту по прийому, коефіцієнт обороту по вибуттю, коефіцієнт необхідного обороту персоналу, коефіцієнт надлишкового обороту зі звільнення, коефіцієнт загального обороту персоналу, коефіцієнт приросту персоналу, коефіцієнт змінюваності персоналу, повний період змінюваності персоналу, рівень стабільності кадрів та рівень продуктивності персоналу. Практична значимість. Використання побудованої моделі дозволяє розраховувати показники плинності персоналу для конкретного підприємства, змінюючи відповідні вхідні дані, враховуючи власні потреби та наявні ресурси.